Professional Mirrorless Redefined – Canon tillkännager utveckling av 8k kompetenta EOS R5

Canon meddelar att EOS R5 är under utveckling – en kompakt systemkamera i fullformat som bygger på det revolutionerande EOS R-systemet. EOS R5 utvecklas utifrån feedback från kunderna och marknadens behov. Den har oöverträffad hög hastighet, hög upplösning, 8k film och unik bildstabilisering, som får fotografer och filmmakare att flytta fram sina kreativa gränser ytterligare och fånga händelserna bättre än någonsin tidigare.

Snabb och förstklassig bildtagning


Canon bekräftar på nytt sitt engagemang för EOS R-systemet och förser fotografer och filmmakare med innovativa produkter. EOS R5 är ett nytt steg vad gäller prestanda, med otroliga 12 bilder per sekund via den mekaniska slutaren och 20 bilder per sekund med den elektroniska. Kamerans kombination av hastighet och upplösning kommer att sätta ny standard och göra kompakta systemkameror till det perfekta valet för att fotografera allt från bröllop till natur.


Med det här senaste tillskottet i EOS R-familjen påvisas Canons enastående optiska bildstabiliseringsteknik och överlägsna elektroniska kommunikation mellan objektiv och kamera. EOS R5 tar seriens spetsteknik till nästa nivå genom att inkludera Canons nyutvecklade, inbyggda bildstabiliseringssystem, som jobbar i kombination med stabiliseringssystemet i objektivet och resulterar i skakningsfria stillbilder och filmsekvenser – oavsett förhållande.


Framtidssäkrat filminnehåll


EOS R5 är den perfekta kameran för alla som vill att filmsekvenserna och stillbilderna ska sticka ut från mängden. Efterfrågan på högupplösta, högkvalitativa filmsekvenser med biokänsla växer inom alla områden. EOS R5 är svaret på detta – med 8k-film i ett större antal scenarier än tidigare. Kameran har fyra gånger högre upplösning än den nuvarande branschstandarden 4k, möjliggör omfattande tagningar i 8k, som – om så behövs – kan beskäras till 4k.


Richard Shepherd, Pro Product Marketing Senior Manager: ”Vi är övertygade om att EOS R5 kommer att skaka om den globala marknaden för kompakta systemkameror och det blir spännande att se vilket innehåll fotografer och filmmakare kan skapa med den här fantastiska nya enheten i handen.


Kameran betonar vårt engagemang för kompakta systemkameror och behovet av framtidssäkrad fotografering och filminspelning. Vi lanserade det innovativa EOS R-systemet i september 2018, med ett antal RF-objektiv och EOS R, och det följdes snart av fler RF-objektiv och kamerorna EOS RP och EOS Ra. EOS R5 blir det nya flaggskeppet för Canons kompakta systemkameror, med exceptionell bildkvalitet och filminspelning.”


Snabba kommunikationsmöjligheter för folk i farten


Att kunna leverera innehållet är lika viktigt som att fotografera och filma. EOS R5 stöder därför automatisk överföring av enhetens bildfiler till molnplattformen image.canon. Den automatiska bildöverföringen gör det lätt för användarna att direkt se innehållet på andra enheter när de är ute i farten. Och för att göra det hela ännu bekvämare har EOS R5 dubbla kortplatser.


Canon meddelar också samtidigt lansering av RF 24-105mm F4-7.1 IS STM – det senaste objektivet i RF-serien för EOS R-systemet. Under 2020 kommer Canon att ta fram totalt nio RF objektiv, inklusive RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM och Extender RF 1.4x och Extender RF 2x.


Anm. till utgivare


Länk till Canons globala tillkännagivande: https://global.canon/en/news/2020/20200213.html